I ja sam je sad pogledao i moram priznati da je jako... dječija. U cijeloj epizodi nema ništa zbog čega bi čovjek trebao da stane i da se zamisli. Sve je fino i natenane objašnjeno a ono što nije, 'objasnićemo do kraja ove sezone... ili hoćemo li?'. Generacijama koje obožavaju Breaking Bad ili Sons of Anarchy (koji se prikazuje isti dan kao i SHIELD) se podastire nešto u rangu otprilike live action verzije BEN 10 serije: herojski sit-com bez krvi, sa nešto manje super moći i puno više Whedonovskih pop-culture referenci.
Ne treba se zavaravati, to je poznata Whedonova formula; svaku seriju koju je pravio, započeo je na sličan način: junaci koji baš i ne žele raditi to što im se nudi; mudri sveznajući lideri koji rade iz sjene da spasu svijet; tajna organizacija koja će im pokušati pomrsiti račune. Možda baš zato što sam tu formulu vidio već toliko puta i zato što sam generalno ostario me nije nimalo impresionirala prva epizoda. A možda i zato što su svi likovi izblajhani i do kraja generički, ne ostavljajući ništa za što bi se čovjek uhvatio i rekao: 'e njega želim vidjeti da preživi ovu sezonu'. Čak je i Coulson koga znamo od ranije prestao biti simpatičan i ovdje igra ulogu otprilike Čarlija iz Čarlijevih anđela. Sve scene u kojim se pojavljuje je mogao obaviti preko telefona i ne bi se ništa značajno promijenilo.