AGARTHI COMICS PREDSTAVLJA: U PRODAJI - PLAVA JE NAJTOPLIJA BOJA

  • 0 replies
  • 1023 views

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

Offline AC knjižara

  • *****
  • 20
  • +1/-0
    • Profil
AGARTHI COMICS PREDSTAVLJA: U PRODAJI - PLAVA JE NAJTOPLIJA BOJA
« Reply #1 : Subota, 13, Lipanj, 2020, 13:54:55 »
U PRODAJI!!!

PLAVA JE NAJTOPLIJA BOJA

Drugo izdanje u sklopu edicije ATLANTIS, je ova nevjerovatna životna priča mlade autorice Julie Maroh - Plava je najtoplija boja.

Izvorno je objavljen na francuskom jeziku kao "Le bleu est une couleur chaude". Plava je najtoplija boja, grafički je roman o odrastanju, zaljubljivanju i oslobađanju. Clementine je mlada srednjoškolka koja izgleda sasvim prosječno: ima prijatelje, porodicu i romantičnu pažnju dječaka iz svoje škole. Kad je otvoreno gay najbolja prijateljica izvede iz grada, zaluta u lezbejski bar gdje susreće Emu: simpatičnu, samouvjerenu djevojku plave kose. Njihova privlačnost je trenutna i električna, a Clementine se nađe u vezi koja će testirati prijatelje, roditelje i vlastite ideje o sebi i svom identitetu.

Živo ilustriran i lijepo ispričan roman, Blue Is the Warmest Color je sjajan, gorko-slatko grafički roman o neuhvatljivoj, bezobzirnoj magiji ljubavi. To je lezbijska ljubavna priča koja pukne energijom mladosti, pobune i želja.

Knjiga je osvojila nekoliko nagrada, uključujući nagradu publike 2011. godine na Međunarodnom festivalu stripa u Angoulemeu, najvećem evropskom festivalu stripa i grafičkih novela.

Filmska verzija Plava je najtoplija boja je na francuskom jeziku osvojila je Palme d'Or na Filmskom festivalu u Cannesu u maju 2013. godine.  Proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku od strane njujorških filmskih kritičara i iz kruga kritičara iz Los Anđelesa. Ovaj film je pomogao da ljubitelji stripa u Americi upoznaju francuski strip, koje je do tada bio nepoznat za njih.

Edicija ATLANTIS #2 ★ teen/romansa ★ 160 stranica ★ kolor ★ 220x 310mm ★ Tvrdi uvez ★ Autorica Julie Matoh ★ Prijevod Boba Lizdek ★ Datum objavljivanja 15.4.2020. ★ Puna cijena 40KM ★ Promo period do 10.06.2020 - do 10.07.2020. godine - 34,00KM
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
U promo periodu strip je moguće kupiti u Striparnici Agarthi Comics i preko webshopa www.stripovi.ba
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Strip je moguće kupiti i u svim bolje snabdjevenim knjižarama u Bosni i Hercegovni
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
« Zadnja izmjena: Subota, 13, Lipanj, 2020, 14:00:46 AC knjižara »