Postovi

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - DMX

 Str: [1]
1
Burza - Kupovina / Tražim MALI RENDŽER - LUDENS brojeve 1 i 2
«  : Utorak, 21, Listopad, 2014, 14:13:40  »
Kao što piše u naslovu, tražim Ludensovog Malog Rendžera prva dva broja, promakli su mi... pa ako neko ima voljan da proda neka se javi...

2
Stripovi, generalno / ORFANI
«  : Petak, 13, Rujan, 2013, 12:01:10  »
Ko li će uzeti da izda ovaj novi bonelli i upropastiti ili ne upropastit ovako divnu originalnu naslovnicu i format naravno..


3
AC - Svaštara / Sledeće izdanje Romanzi a fumetti Bonelli - AGARTHI COMICS
«  : Ponedjeljak, 22, Srpanj, 2013, 18:40:38  »
Koje izdanje iz edicije Romanzi a fumetti Bonelli bi voljeli ili htjeli vidjeti kao Agarhi Comics br. 2. ? I da se igramo predpostavljanja.. Ja bih volio da sledeće izdanje bude STRIA ..  :D

4
Film i TV serije / Filmovi Za Sva Vremena
«  : Nedjelja, 07, Travanj, 2013, 23:21:23  »
Kao što naslov teme kaže, hajde da razmijenimo mišljenja i preporuke filmova koji su na neki način ostavili utisak na nas i zaslužili da budu FILMOVI ZA SVA VREMENA.. Da malo oživimo i ovaj dio foruma.. Evo ja ću za početak reći da film koji zaslužuje da se nađe ovdje je Zelena Milja (The Green Mile) .. Film koji vrijedi pogledati više puta, i film koji će ispratiti mnoge generacije..

http://www.youtube.com/watch?v=iVAkEyUw7wM

5
Burza - Prodaja i razmjena / Iskustva sa trafikama i prodavačima / prodavačicama
«  : Utorak, 19, VELJA?A, 2013, 15:09:34  »
Razmišljao sam gdje da postavim ovu temu, pa evo ovde. Ako je trebalo negdje drugo slobodno premjestite ;) .

Volio bih da ovdje razmijenimo mišljenja i iskustva o trafikama, prodavačima, o (ne)vidljivosti i (ne)očuvanosti stripova na prodajnim mjestima.
Danas sam malo šetajući kroz grad pogledao šta to ima ili nema na trafikama. Ono što sam mogao primijetiti je to da je ponuda očajna. Par nekih Zagora, Miki i Dylan Gigant. Međutim nije to najveći problem. Problem je što su ti stripovi totalno neočuvani.Amaterizam prilikom izlaganja stripova, ivice ispresavijane.. ma strašno. U jednom tržnom centru, na mjestu gdje se prodaju novine, stripovi su zabačeni.. stavljeni negdje iza i to na donju policu ili šta je već. Strašno kako se strip kultura u društvu podcjenjuje  :o

6
Stripovi, generalno / The Walking Dead
«  : ?ETVRTAK, 23, Kolovoz, 2012, 13:13:23  »
The Walking Dead
Izdavač: Image Comics
Autor:     Robert Kirkman
Crtež:     Tony Moore (1-6)
               Charlie Adlard (7-)

The Walking Dead (Živi Mrtvaci) je američki strip autora Roberta Kirkmana. Prvi broj stripa je izašao 2003. godine u crno-bijelom formatu (netipično za američki strip). Strip izlazi mjesečno i trenutno je na 101. broju.
-Strip prati policajca Rick Grimesa koji je ranjen u pucnjavi. Rick se budi iz kome u bolnici prepunoj živih mrtvaca. On bježi iz bolnice i ide u potragu za svojim sinom i ženom. Ubrzo ih pronalazi zajedno sa svojim najboljim drugom Shaneom i grupom preživjelih. Tu počinje borba za život, odbrana od živih mrtvaca i od drugih preživjelih. U ovom stripu, za razliku od drugih američkih stripova, likovi koji umru se više ne vraćaju. To strip čini veoma zanimljivim i napetim.

Ovaj strip je na našim prostorima bio objavljivan od strane izdavačke kuće Lavirint, ali je izdavanje nažalost prekinuto sa brojem 13 zbog slabog zanimanja.
U oktobru na televiziji kreće 3. sezona istoimene serije u produkciji američke kuće AMC. Serija je postala popularna, kako u Americi tako i kod nas.

Ja lično bih bio sretan kada bi ovaj strip bio ponovno pokrenut na našem području.


 Str: [1]