Postovi

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Aleksandar Pavljašević

 Str: [1] 2 3 ... 20
1
AC - Najave novih izdanja / Odg: Comming soon - Agarthi !!!
«  : Srijeda, 10, Prosinac, 2014, 23:28:20  »
Nije me bilo nekoliko mjeseci na forumu a ovi iz Agarthija nisu ni pišljivu sveskicu objavili - sramota ljudi moji, čista sramota  :-[
No, primijetio sam da se pojavio nekakvi spamer, prava botina, samo bezveze piše tamo neke rečenice na engleskom koje rijetko ko može da razumije.

Inaće, šta se radi kod vas?

2
AC - Najave novih izdanja / Odg: Comming soon - Agarthi !!!
«  : Nedjelja, 17, Kolovoz, 2014, 14:28:35  »
I ima li čega prije Božića? :)

Evo, pošto nitko ne želi da napiše šta su mu AC odgovorili na FB, ja ću da napišem kako bi i ostali forumaši shvatili trenutno stanje njihovog objavljivanja stripova, citiram:

JA: "Zdravo poštovani Agarthi.
Rekli su mi vam se mogu obratiti preko poruke na FB vezano za izdavanje stripova. Vaš zadnji strip je bio u septembru prošle godine i od tada niste ništa objavili. Sada mene zanima kada će te ponovo početi da objavljujete stripove jer su mi se vaša izdanja jako svidila, te su mnogo kvalitetna. Pa bih vas zamolio ako ste u stanju da mi objasnite šta se događa jer mi fale vaša izdanja, a i počeo sam sa Magičnim Vjetrom pa šteta sada sa njime stati kao i sa drugim serijalima.

Unaprijed hvala."


AC:
"Pozdrav,  bilo je više problema, ali manje više su svi rješeni. sada organiziramo svoju štampariju, sa kojom zaokružavamo porizvodnju i istu ubrzavamo. Takođe tu je problem nelegalne distribucije stripova na trafikama koji nemaju licencu za prodaju u BiH, pa smo u procesu rjesavanje nelegalnog uvoza. Lp."

Eto, znači moramo još malo sačekati :)

3
Generalne diskusije / NOVO OD BONELLIJA :D
«  : Subota, 12, Srpanj, 2014, 00:14:04  »
Ljudi, ja ne znam šta se dešava sa AC ali moramo da nastavimo dalje... Evo jedne zanimljive teme o novinama SBE-a a evo jedna mala slika dole sa pitanjem: Šta mislite za ovu naslovnu stranicu?


4
AC - Najave novih izdanja / Odg: Comming soon - Agarthi !!!
«  : Subota, 12, Srpanj, 2014, 00:09:36  »


Eto da su normalna kuća onda bi već davno i započeli redovnu seriju sa ovim brojem...

5
Generalne diskusije / Odg: DOBRI STARI FILMOVI:)
«  : , 03, Srpanj, 2014, 19:06:23  »
Zdravo,
ako vam nije dovoljan onaj film dole ispod onda imam još nešta strašno za vas a nadam se da će te uživati u njemu. U pitanju je film pod imenom "Return of the Killer Toamtoes" tkoji ne indirektni nastavak prvog dijela "Attack of the Killer Tomatoes" tkoji je snimljen 1978.godine. Uživajte...  :)

"Return of the Killer Tomatoes." (?)
[urlhttp://www.youtube.com/watch?v=lwEw0dv680Q][/url]

6
Generalne diskusije / Odg: DOBRI STARI FILMOVI:)
«  : , 03, Srpanj, 2014, 18:58:01  »
Hmmm...
Evo jedno pitanje za sve: sjećate li se starih horror filmova? Tkoji su vama najbolji bili? Meni je lično najbolji bio "Friday the 13th" tkoji iam čak 12 dijelova a u 2015 nas očekuje 13 dio, jako uzbudljivo. Po mnogim mišljenjima, stari horror filmovi su bili najbolji pa čak bolji od ovih novijih. I ja bih se sa njima mogao da složijem, a evo jednog vrlo zanimljivog filma iz 1975. godine... Uživajte  :)

"Night of Terror." (1975) HORROR.
http://www.youtube.com/watch?v=bZQ85EKe1uQ

SCENARISTA: Dan Curtist
GLAVNE ULOGE: Karen Black, Jim Storm, Tracy Curtis...

7
AC - Najave novih izdanja / Odg: Comming soon - Agarthi !!!
«  : , 03, Srpanj, 2014, 18:44:42  »
Izgleda da je Agarthi odzvonio...
Nema ga više, nekada što je objavljivao sada više ne objavljuje... Magični Vjetar, Martin Mystere, Zagor, Skriveno Lice, Bonelli Priče, Jan Dix, Mali Rendžer više ne psotoje, barem njihova izdanja jer su se spustili na najniže mjesto koje postoji. A najgore u tome jeste što nam ne žele da danu fin i lijep odgovor zašto kasne ili zašto nam ne kažu istinu (da su propali).
Moja jedina želja je i dalje da se vrati sve kako je bilo i da VČ i Ludens ponovo počnu da izdavaju kod nas na vrijeme a AC neka nestane jer nam ne treba jer su prevaranti...

Usput, jes dobar onaj Walter što su ga AC objavili pa stvarno dobar strip... Ma malo su ga sutra objavili, kakvi oni, oni samo varaju stripofile a i ja sam bio vruć za Walterom ali dobro da nisam uzeo u preorderu inaće bi ja čekao na pare tkoje niko  nijed dobio nazad kako se vidi...


8
Stripovi, generalno / Odg: Ultimate Zagor topic
«  : Srijeda, 18, Lipanj, 2014, 01:41:46  »

9
Stripovi, generalno / Odg: ORFANI
«  : Nedjelja, 15, Lipanj, 2014, 13:41:49  »


Strip je zaista odličan, još mi je se dopao otkako sam ga vidio na stranici Sergio Bonelli, volio bih da ga imam. Samo, da li će ovo stići u Agarthi striparnicu?

10
Koliko znam, Bonelli je vec upucen u ovu problematiku i Agarthiju ce uskoro biti oduzeta prava. Usput se moglo cuti i da ce SBE obestetiti sve kupce BiH izdanja tako sto ce naloziti Agarthiju da, o svom trosku, od citalaca uzme natrag stripove i vrati im novac.

koliko su pouzdane te informacije? to bi bilo odlično i ako imaš ikakav kontakt ili veze s ljudima iz SBE, u ime nas ih zamoli da im oduzmu prava i da se ovoj lakrdiji stane konačno ukraj.

i tačno je da zbog agarthija ludens i VČ štekaju u našoj zemlji, namjerno su to uradili da bi donekle poremetili konkurenciju. a ništa ne izdaju. i mene kao ljubitelja stripa to boli i smeta mi, i zato te molim ako ikako možeš da stupiš u kontakt s bonellijem da im se zauvijek odzmu prava i da ovdje pravi izdavači mogu bez problema plasirati svoja izdanja.

Baš upravo tako snajperista  :)

11
Aha,nego mene zanima koliko ima stranica i kvaliteta pa da li vrijedi te pare.Ako ima preko 100 onda vrijedi 6.00KM ako nema onda,ne znam...i ovi stripovi su otišli u božju mater sa ovim cijenama.Prije se lijepo znalo,sječam se dobro znalo 4.00 marke i ni bona više,nekad me čak znaju zaje***i.To dok sam tek počeo skupljati,onaj Zagor "Napušteni rudnik" pisalo 4.20 a ja moro da platim 4.70,pa gdje to ima?Čovjek ne može uštediti pare,štediš,štediš,štediš i kada skupiš pare npr. od doručaka iz škole,skupiš 30 maraka,a potrošiš ih jedva za 12 stripova....

Ne isplati se pravo da vam kažem,jest da su kvalitetniji postali,ali cijene su žara postale.Pogotovo one knjige,eno,neki dan gledam Tex Libellus "Buffalo Soldiers" polovan 30KM,pa znači novi je 40-50KM    :o
Ne znam kako vi mislite,ali po meni je da smanje cijene,ali ne mogu od onog PDV-a (Pola-Dajem-Vladi),kakvo je to glupo i retardirano ime kao i sama ideja!  >:(
Isto tako kada sam naletio na AC-ovog Magičnog Vjetra,cijena 6KM,valjda po kvaliteti i tako dalje,ali meni i dalje nije jasno kako da naprave strip a da nisu isjekli ni jedno drvo.Citiram:"Agarthi Comics izdanja su štampana na papiru od 100% celulozne pulpe.Za naša izdanja nije posječeno niti jedno drvo."-Meni ovo nije baš najbolje jasno pa ako ko zna da mi objasni...Kao nadalje,pošto vidim da se Agarthi Comics još nije ni javio a kamolio promolio nos u forumu,ima sedmica od toga,pista ću sve dok mi ne odgovore,što je bilo dosta dosta...  >:( >:( >:(

12
Ma ja sam naivno povjerovao po ko zna koji put ljudima iz AC-a, zato sam se pretplatio na Valter-a .. kontam biti će dovoljan broj pretplata pa će izaći ubrzo. Ali prevario sam se, mnogi su pametno postupili i nisu se htjeli upuštati u ovaj projekat sa Valterom i sa neozbiljnošću ove izdavačke kuće. Definitivno dižem ruke od njih, novac od pretplate neću zaboravit, to želim da mi se vrati ako strip ne izađe ubrzo, zatim na početku nekako sam osvojio nagradu na godišnju pretplatu na 4 izdanja.. to ako kojim slučajem nastave da izdaju stripove, a sumnjam da hoće, isto neću zaboraviti dok mi ne uruče cijelu nagradu. Još sam nakon svake pauze uljudno pitao da ako žele da prekinemo sa nagradom i kupovat ću na dalje jer očito je da su u krizi, nisu htjeli. Pa ako oni mogu biti bezobrazni mogu i ja.  >:( >:( >:( Zato sam se preorjentirao sa bonelli-a trenutno. DW odlično napreduje sa stripovima. Kupujem The Walking Dead, kompletirao sam Uzumaki sva 3 broja.. e sa Siročadima uskačem opet u Bonelli vlak. I još da dodam da su previsoku cijenu stavili za mange iz DW .. 10 KM je previše..

WTF?!
10KM za jednu "mangu",pa jesul oni normalni?Pa zar je ta manga tako dobra da košta cener,pa za te pare mogu sebi uzeti dva Zagora i ostane mi marka za Alan Forda iz Color Press Medije,eh da i šest bonova za mali sok,pa sam miran.Ali ovako sa cenerom za "mangu" nema me nigdje,no ne znam kakva je u pitanju "manga",ali me zanima koliko ima stranica,ko je crtač i scenarista,materijal papira itd.Kao nadalje,ako sebi daju pravo da dižu cijenu kako im prija,to bi trebalo da bude protivzakonito.Svaka Kuća ima svoje cijene i svi bi se trebali da je se držimo,ako je kod nas Zagor 4.20KM onda treba tako da bude,osim u nekim akcijama,isto tako ako su pogledali kolike su naše pare u japanskim onda treba da bude cijena fer za sve.Inaće,ne volim mange,ali mislim da je ovo nije pošteno prema manga-ljubcima...

P.S.Upravo sam vidio da mi je karma na poziti podignuta sa "8" na "9",kako to,jesul mi to AC povečali ili neki moderator.Usput,hvala mu :)

13
Uf,evo i mene...Pročitao sam sve vađe komentare i teško se ne složiti...Svi vi koji ste naručili "Valter brani Sarajevo" u preplatu ste šta ja znam,pogriješili ste...Svi mi znamo kakav je Agarthi i trebali ste naslutiti da strip ne bi izašao,ja bih na vašem mjestu sačekao dok se strip prvo ne pojavi pa onda uzeo,a što se tiče ovoga stripa ja mislim da je odličan...Problem jeste tačnije do AC,jer su se stvarno ubezobrazili ove godine,samo nam čiste laži govore....

Isto tako sam pročitao neke komentare da je AC kriv što VČ i Ludens štopaju u Bosni i Hercegovini,o tome nisam indirektno razmišljao,ali sada kada ste to vi napomenuli i ima velikog smisla,nema šta...Otkako ste AC u Aprilu pojavio sa stripovima,Ludens je od Oktobra 2012 počeo da kasni sa stripovima,sječam se dobro da je to bila epizoda "Pleasant Point",na početku sam mislio da ga nisu još pripremili pa kasne...Kada sam ga vidio na kiosku novembra 2012,uzeo sam ga kada ja vidim on sav oštećen,tada mi je počelo da bude jasnije...
Prvo sam krivio državu,jer sam mislio da oni imaju šta sa time,ali nije tako,jer kada se prisjetimo,BiH je u škripcu otkako se odvojila od Jugoslavije,a ipak su stripovi redovno izlazili.I ima tu istine da je Agarthi zafrkao to uvoženje stripova u BiH,i da je po meni ja bih ukino pravo da AC i dalje izdaje Bonelli stripove.To nije za šarlatane,nego za profesinalne ljude koji se time profesionalno bave i vole to...

Dalje,tačno je da je Bonelli trebao ovako da postupi:"Imate rok dvije godine da objavljujete naše stripve redovno,ako ih ne budete objavljivali redovno i kaskali,raskidamo sa vama...",e tako se to radi,pa onda kada prođe dvije godine neka izdavaju kako hoće...Eh da,ja sam njima predložio prijedlog da počnu da izdavaju redovnog Zagora kako ne bih morao da čekam Ludens,mogli su početi od epizode sa Digging Billom ili sa Ljudima izvan zakona,ali me nisu htjeli da poslušaju...Mada sam i ja bio glupson,nadao sam se da će to kadtada da objave,ali ne,jer su propalitet,eto što!!!  >:(

Kao nadalje,evo moje defincije Agarthijevog postupka:"Napravit ćemo Izdavačku kuću za stripove,objavljivat ćemo Bonelli stripove i sj***ti konkurenciju (Ludens,VČ),kada počnemo sa time,uradićemo tako da se stripovi u BiH kasne,a mi nećemo namjerno objavljivati stripove mjesecima...",uzeše nam najveću ljubav-stripove!

I,ako propadnu,mi bi smo im trebali vratiti stripove a oni nama pare,moji stripovi od AC nisu svi u foliji,a neki su i oštečeni,njih bi im za manju cijenu ali ove očuvane dajte mi full pare što sam ih platio...Agarthi Comics,vi ste najveća sramota za nas,za ex-Yugoslovenske velikane stripova i kao za stripove osobno.Sram vas isti bilo,maknite se sa strip-scene i pustite da VČ i Ludens počnu da objavljuju redovno stripove kod nas,a vi možete ići do vraga... >:( >:( >:(

14
Mozemo li mi dobiti BILO KAKVU informaciju za nesto sto smo vec platili? Ili barem info gdje da dodjemo po svoj novac...

Sud je jedino rješenje, čini mi se. Ali ne tužite pojedinačno već se svi vi koji ste uplatili za pretplatu skupite kao jedna udruga pod jednim pravnim zastupnikom. Ako tužite ponaosob sud će biti zatrpan predmetima i tko zna kad ćete doći na red

Upravo tako Maki  :D

15
AC - Najave novih izdanja / Odg: Comming soon - Agarthi !!!
«  : Nedjelja, 18, Svibanj, 2014, 23:33:07  »
Poslao sam ja njima poruku pre neki dan i još mi nema odgovora.U poruci sam im sve rekao što mislim o ovome njihovome neprofesionalstvu,i kako nam ništa ne žele da kažu.kada niko neće ja sam im sve direktno rekao šta mislim o njima,i rekao sam im sve...

Sigurno će mi sada smanjiti karmu kao i obično,mada me boli briga.Bitno da sam im sve rekao pa neka kažu šta hoće,u pravu sam...

 Str: [1] 2 3 ... 20