Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Novi naslovi u ponudi Striparnice AC i webshopa www.stripovi.baKastaka - Poreklo Metabarona: https://bit.ly/2L12ZJm
Arapin budučnosti: https://bit.ly/2Vl5biD
Zagor 286 - Završnica partije: https://bit.ly/2UV1Kjf
Tex Maxi 22 - Velika utrka: https://bit.ly/2GCqjYf
Dilan Dog 146 - Čovek tvojih snova: https://bit.ly/2vtYlJr
Brendon 27 - U sumrak: https://bit.ly/2VuvRgW
Liga pravde - Vavilonska kula: https://bit.ly/2W8YPQI

U ponudi je još mnogo do sada nedostupnih izdanja različitih izdavača.
2
AC - Najave novih izdanja / Odg: Comming soon - Agarthi !!!
« Zadnji post Godfather Nedjelja, 15, Srpanj, 2018, 23:30:48  »
Hvala najljepše na postu, mišljenju, pohvalama i kritici. Vjerovatno ste u sve u pravu, ali i ovih 6 godina, odnosno nepunih 5 kako Bonelli Agarhti izdanja ne izlaze, nešto će vjerovatno donijeti, ili da se i ovaj hosting za forum :) prestane plaćati, ili će se roditi nešto novo.  Iako niko nije primjetio, i forum je dobio manji ili veći redizajn, više opcija i veću brzinu učitanja, još samo da štampanje pored pojeidnačnih izdanja krene na serijeske publikacije, pa da možemo reći da smo nešto naučili iz prošlih 6 godina. Lp :)

Sve je to lijepo i vjerujem da ste ulozili truda i rada da se forum popravi ali kao sto vidite danas to i nema previse svrhe kad ga niko i ne koristi. Nema na cemu, zao mi je sto se sve tako tmurno zavrsilo nisam ocekivao odgovor na moj post mada sam se iskreno potajno nadao nekom čudu i najavi nastavku izdavanja Bonneli izdanja a pogotovo Magičnog Vjetra koji mi je ostao nedovršen. Nazalost danas bi to sigurno bilo jos manje isplativo i za vas suludo,od zraka se ne zivi a za izdavanje stripova treba puno ulagati. Volio bih da znam sta je poslo po zlu, da li je to bio novac ili nesto drugo. Vama hvala jos jednom na svom trudu i radu i znajte da ste sigurno obiljezili jedan mali dio zivota jedne persone. Svako dobro  :)
3
AC - Najave novih izdanja / Odg: Comming soon - Agarthi !!!
« Zadnji post Agarthi Comics Nedjelja, 15, Srpanj, 2018, 23:08:42  »
Hvala najljepše na postu, mišljenju, pohvalama i kritici. Vjerovatno ste u sve u pravu, ali i ovih 6 godina, odnosno nepunih 5 kako Bonelli Agarhti izdanja ne izlaze, nešto će vjerovatno donijeti, ili da se i ovaj hosting za forum :) prestane plaćati, ili će se roditi nešto novo.  Iako niko nije primjetio, i forum je dobio manji ili veći redizajn, više opcija i veću brzinu učitanja, još samo da štampanje pored pojeidnačnih izdanja krene na serijeske publikacije, pa da možemo reći da smo nešto naučili iz prošlih 6 godina. Lp :)
4
AC - Najave novih izdanja / Odg: Comming soon - Agarthi !!!
« Zadnji post Godfather Petak, 06, Srpanj, 2018, 11:44:12  »
Prošlo je 6 godina i dosta mjeseci od kad sam u ruci kao dječak držao prvo BH strip izdanje Magičnog Vjetra. Sjećam se kako sam bio oduševljen i sretan, nevjerovatan kvalitet korica i štampe upakovan u plastificiran omot u kojem sam pronašao tonu promo materijala, kvalitet nepoznat i većim i do tad poznatijim izdavačima iz susjednih nam zemalja. Kroz neko vrijeme sam na poklon dobio jedan broj koji mi je stigao poštom, paket u kojem je strip stigao je bio nevjerovatan da se iz aviona izbacio ne bi mu ništa bilo, oduševljenju nigdje kraja.

Danas se pitam kako je moguće da je sve to propalo, 6 godina je relativno kratak historijski period a svijet oko nas se prevrnuo naopačke. Umjetnost se kod nas nikad nije puno cijenila književna i likovna pogotovo a kad to dvoje spojite i dobijete strip kombinacija je za naše prostore još manje zanimljiva. Jedina umjetnost koja se kod nas danas može smatrati uspješnom je "muzika" jala bratizam i slični estradni projekti koji će krajem ovog mjeseca napuniti Skenderiju mladima, djeca u dobi od 14-18 godina od kojih sigurno niko nije ni pomislio da drži nekakav strip u ruci. Da uopšte ne računam pojavu pametnih telefona od kojih se većina odvaja samo kad krene u krevet a i to samo zato što mora, mjesta za čitanje skoro da nigdje i nema. Ko zna šta će biti za 6 godina, čisto sumnjam da će i ostali izdavači poput Ludensa, VČ, Libelliusa imati isplativost u štampanju Bonneli izdanja, danas su Marvel i DC vjerovatno mnogo zanimljivija zbog uticaja filmova i video igara.

Sve u svemu, hvala Agarthiu na pokušaju da nam približe strip umjetnost nevjerovatnim kvalitetom BH izdanja i jako mi je žao što se sve to završilo samo na pokušaju, da živimo negdje drugo vjerovatno bih sad na polici imao komplet Magičnog Vjetra a ne prvih nekoliko brojeva koje je Agarthi izdao. Vjerujem da je finansijski bilo neizdrživo plus problemi sa štamparijama, distributerima, prodavačima, noćna mora za voditi posao. Vjerovatno ovaj post neće niko ni vidjeti, na forum niko više i ne ulazi a nekad nas je ovdje bilo u desetinama pa smo zajedno komentarisali i isčekivali nove broje AC izdanja, barem sam rekao što mi je na duši a riječi ne mogu izblijediti. (Bar dok se forum hosting plaća  ;D)
5
AC - Novo u prodaji / AGARTHI COMICS PREDSTAVLJA: MUMIJEVI I ZIMSKE LUDORIJE
« Zadnji post Agarthi Comics Ponedjeljak, 02, Travanj, 2018, 23:53:38  »
Mumijevi i zimske ludorijeTvrdi uvez
format: 155 x 220
48 strana
kolor
Cijena: 12,00KM

Prvi od 14 najavljenih albuma Mumijevih u izdanju Agarthi Comicsa u prodaji od 25.11.2017, u Strip kutku, na sajmu knjiga "Knjige u nišama", a nakon sajma i u svim knjižarama u Bosni i Hercegovini, kao i u Striparnici Agarthi Comics i www.stripovi.ba

Nakon rata i prvog crtanog filma, koji je sinhronizovan i emitovan na Televiziji Bosne i Hercegovine i ostalim televizijama, i njegove ultra popularnosti kod generacije koja je tada prolazila kroz djetinjstvo, sada napokon i izvorni stripovi Tove Jansson na bosanskom jeziku za sve mališane i malo starije.

https://www.youtube.com/edit?video_id=BpYWSk1gPyQ&video_referrer=watch
7
AC - Novo u prodaji / AGARTHI COMICS PREDSTAVLJA: MAMA, ŠTA JE TO RAT?
« Zadnji post AC knjižara Subota, 25, , 2017, 23:00:21  »
Novo izdanje Agarthi Comics u sklopu Biblioteke Bosančica od danas je u prodaji u Striparnici Agarthi Comics i www.stripovi.ba.

MAMA, ŠTA JE TO RAT?

autor: Senad Mavrić
format: A4
HC
crno / bijelo
stranice: 52
jezik: engleski ili bosanski

8
AC - Novo u prodaji / AGARTHI COMICS PREDSTAVLJA: VALTER BRANI SARAJEVO
« Zadnji post Agarthi Comics Ponedjeljak, 18, Travanj, 2016, 02:19:48  »
VALTER BRANI SARAJEVO - g. Ahmet Muminović

[/url]

Biblioteka Bosančica

VALTER BRANI SARAJEVO


Autor: AHMET MUMINOVIĆ
Crtež i scenario: AHMET MUMINOVIĆ

Izdavač: Agarthi Comics d.o.o.
www.agarthicomics.ba
www.stripovi.ba

Direktor: AMELA ŠEHALIĆ
Urednik: ALMIR ŠEHALIĆ
Lektura: EMIR PAŠANOVIĆ
Naslovnica i ilustracije:
ZDRAVKO CVJETKOVIĆ
Priprema za štampu:
ARMIN ZORLAK
Štamparija: GRAFIKA ŠARAN

ISBN:978-9958-08-0
Štampano u Bosni i Hercegovini

Zahvaljujemo se Historijskom muzeju u Bosni u Hercegovini, na nesebičnoj pomoći i ustupanju fotografskih materijala, a posebno kustosu g. Hero Mesudu.

Zahvaljujemo se  Udruženju antifašista narodnooslobodilačkog rata – Centar Sarajevo na ustupljenim materijalima o Vladimiru Periću Valteru.

Najtiražniji strip BiH i bivše SFRJ.

6 priča o Valteru u jednoj knjizi + Biografija Vladimira Perića Valtera + preko 50 neobjavljenih fotografija Valtera sa slobodne teritorije i njegove sahrane u Sarajevu 1945. godine.

Strip je štampan sa tvrdim koricama, c/b, na 130stranica.

Obavezno štivo za sve domoljube  ;D

                                                                                         
9
Promocija najtiražnijeg stripa Bosne i Hercegovine i bivše SFRJ, će se održati z nedjelju, 24.04.2016. godine u Bosanskoj kući, u sklopu 28. međunarodnog sajma knjige u Sarajevu (velika dvorana Skenderija).
Promocija će početi u 11:45h. Na promociji će te moći vidjeti našeg najproduktivnijeg strip autora g. Ahmeta Muminovića. Moderator promocije je naš drugi poznati crtač g. Senad Mavrić.

Nakon promocije, nastavit će se druženje i potpisivanje Valtera, sa autorom na štandu Agarthi Comicsa.

Strip će biti moguće nabaviti već prvi dan sajma 20.04. na štandu Agarthi Comicsa na sajmu.10
Nakon dugog, predugog perioda čekanja, Valter brani Sarajevo napokon izlazi iz štampe. Obavještavamo sve pretplatnike da će u toku naredne sedmice čim strip stigne do nas paketi sa njihovim primjercima krenuti na njihove adrese. Svi koju budu to željeli svoje primjerke mogu preuzeti na štandu Agarthi Comicsa u sklopu 28. međunarodnog sajma knjige u Sarajevu, od 20.04. - 25.04.2016.

Kao pokušaj isprike za ovoliko čekanje, a i kao nagrada, za neodustajanje od nas i pretplate, svi pretplatnici će dobiti po dva primjerka ovog dugo očekivanog izdanja.

AC Team
 Str: [1] 2 3 ... 10