Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!

 • 60 replies
 • 14382 views

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #61 : Ponedjeljak, 25, Travanj, 2011, 00:13:26 »
Julia 14: LovacJunak / serijal: Julia
Broj: 14
Izdavač: Darkwood
Datum izdavanja: 31. mar 2011.
Scenario: Giancarlo Berardi, Gino D'Antonio
Crtež: Laura Zuccheri
132 strana

U ovoj epizodi Julia mora da pronađe serijskog ubicu koji prvo muči, a onda u divljini lovi svoje žrtve, prostitutke. Iako je tema „lova na ljude“ često prisutna u fikciji, u stvarnom životu, ma koliko on neretko bio čudniji od mašte, takve serijske ubice su retke. A u tom „odabranom“ društvu svakako je najpoznatiji Robert Hansen

Početkom osamdesetih godina prošlog veka broj nestalih prostitutki i „egzotičnih“ plesačica u Enkoridžu, u Aljasci, naglo je počeo da se povećava. Policija nije bila zabrinuta zbog toga, verovalo se da su nestali jednostavno otišli u toplije krajeve. A onda su počeli da se pojavljuju leševi. U šumi kraj reke Knik policija je 1982. godine slučajno pronašla zakopane ostatke plesačice Šeri Morou, ubijene iz puške. Nekoliko meseci kasnije pronađeno je i telo prostitutke Pole Golding. A u naizgled nepovezanom slučaju dve godine ranije blizu sela Eklutna u Opštini Enkoridž iskopan je leš i do danas neidentifikovane devojke. Policija još nije bila sigurna da ima posla sa serijskim ubicom, kada je jedan kamiondžija na ulici slučajno naleteo na isprebijanu devojku vezanu lisicama. Ispostavilo se da je u pitanju sedamnaestogodišnja prostitutka koju je „klijent“ držao zaključanu u podrumu nekoliko dana i više puta je prebijao i silovao. Uspela je da pobegne kad je čovek probao da je malim privatnim avionom prebaci u šumu. Identiikovala je njegov avion, mali pajper – a vlasnik pajpera bio je Robert Hansen. Policija je pokucala Hansenu, vlasniku pekare, ocu dvoje dece i uvaženom članu zajednice, na vrata, a on je odbacio sve optužbe i dao alibi koji su potvrdili njegovi prijatelji... i policija se vratila u stanicu. Ipak, na svu sreću, inspektori nisu prestali da se interesuju za njega. Tokom istrage policija je kontaktirala FBI, koji je u to vreme razvijao novu tehniku za rešavanje ubistava – psihološko profiliranje ubica. Prema prirodi ubistava, eksperti iz FBI-ja zaključili su da je reč o belcu, od 30 do 40 godina, cenjenom članu zajednice, verovatno malom preduzetniku, lovcu koji je u dubini duše socijalno neprilagođen i verovatno čak i muca, što je u potpunosti opisivalo Roberta Hansena. Policajci su krenuli da kopaju po arhivi krivičnih prijava – bilo je to vreme pre kompjuterskih baza podataka – i ispostavilo se da Hansen uopšte nije bio toliko uzoran kako je izgledao. Naime, u dva navrata su prostitutke protiv njega podnosile prijave za silovanje, ali nije bio osuđivan jer se tuženice, kako to neretko biva s „damama noći“, nisu pojavile na suđenju. Pored toga, on je bio osuđivan za pretnju pištoljem jednoj domaćici u susednom gradu, kao i za krađu motorne testere. Policajci su presavili tabak i zatražili od sudije da izda nalog za privođenje i pretres. Prvi put u istoriji Sjedinjenih Američkih Država nalog za privođenje izdat je na osnovu toga što se osumnjičeni uklapao u psihološki proil ubice. U Hansenovoj kući su posle duge pretrage pronađeni „suveniri“ njegovih žrtava, puška čiji se kalibar podudarao sa čaurama nađenim na mestu gde su ubijene devojke pokopane, kao i mapa okolnih šuma sa dvadeset jednim krstićem. Od njih, dva krstića su se podudarala s mestima gde su pronađena tela Šeri Morou i Pole Golding.

Hansen je na kraju priznao ubistva 17 devojaka. Ispostavilo se da je u rodnoj Ajovi još odranije bio poznat po tome što je spalio školski autobus pokušavajući time da se osveti za svo maltretiranje koje je doživljavao u školi. U priznanju je tvrdio da je ubijao isključivo prostitutke, „loše devojke“, jer su one bile „gore“ i od njega. Nakon kidnapovanja, Hansen bi prostitutke i plesačice avionom prevozio u šumu, gde bi sleteo na neki od peščanih sprudova. Nije potvrdio da je svoje žrtve puštao da beže kroz šumu i onda ih lovio, ali policija ne sumnja da se bar nekoliko ubistava tako odigralo. Osuđen je na 461 godinu zatvora, a mnogi smatraju da je broj njegovih žrtava mnogo veći. Nikad nije objašnjeno zašto se na mapi nalazio dvadeset jedan krstić.

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #60 : Ponedjeljak, 25, Travanj, 2011, 00:11:44 »
Julia 13: SiranoJunak / serijal: Julia
Broj: 13
Izdavač: Darkwood
Datum izdavanja: 31. mar 2011.
Scenario: Michelangelo La Neve, Giancarlo Berardi
Crtež: Luigi Siniscalchi
132 strana

U Siranu, naša draga junakinja Julija Kendal ima posla sa ubicom koji preko internet četova mami mlade devojke na sastanke i potom ih ubija. Iako nama danas ovakva tematika nije strana, pa čak predstavlja i stvaran deo naše svakodnevnice, u vreme kad je ova epizoda izašla u Italiji, 1999. godine, ovakav zločin još uvek je delovao više kao urbana legenda, nego stvarnost.

U pravom životu za prvog sajber-serijskog ubicu mediji su prozvali izvesnog Džona Edvarda Robinsona iz Misurija. Za razliku od ubica koje uobičajeno srećemo u fikciji, Robinson nije bio uzorni građanin koji je prikrivao svoju mračnu stranu: praktično od malih nogu je pomoću slatkorečivosti uspevao da prevari ljude. Kad je odrastao, prevare su se uvećale – zaposlio se u dečjoj bolnici na osnovu lažne diplome; kad je odatle izbačen, našao je posao kao rendgen tehničar i proneverio veliki deo novca ordinacije u kojoj je radio; zatim je osnovao nekoliko firmi i nastavio da vara ljude. To nije prošlo nezapaženo, tako da je Robinson više puta osuđivan, ali samo na uslovne kazne.

Pa ipak, prevara je jedno, a ubistvo nešto sasvim drugo. Robinson je prešao liniju kad je početkom osamdesetih godina prošlog veka namamio mladu Polu Godfri da dođe da radi u jednoj njegovoj lažnoj firmi. Godfrijeva je nestala bez traga nakon što je prijatelje i porodicu obavestila da kreće na duži put, što je u početku i bilo potvrđeno pismima koja je navodno slala: bila su kucana na mašini, ali su imala njen potpis. U Robinsona, tada već oca troje dece, nije se sumnjalo. Slično se desilo nekoliko godina kasnije: Liza Stasi, samohrana majka, došla je sa svojom bebom da radi za Robinsona. Takođe je obavestila svoje najbliže da kreće na put, takođe su stizala kucana pisma s njenim potpisom i takođe je nestala. A tačno u to vreme Robinson je došao kod rođenog brata i za nezanemarljivu sumu novca omogućio mu da usvoji jednu bebu. Petnaest godina kasnije analiza DNK potvrdiće da je reč o Tifani Stasi, Lizinoj ćerki.

Početkom devedesetih, dok je nekoliko godina bio u zatvoru zbog još jedne „obične“ prevare, Džon Robinson otkriva internet. Ubrzo pronalazi i sado-mazohističku zajednicu i forume i postaje njihov cenjeni član pod nadimkom „Slejvmaster“. Istovremeno ubeđuje zatvorsku bibliotekarku Beverli Boner da se razvede od muža i pređe da živi s njim. Bonerova nestaje, a njen ček od alimentacije svakog meseca podiže Robinson. Spajanje „lepog i korisnog“ ovaj serijski ubica izveo je i sa Šilom Fejt i njenom ćerkom Debi, koja je usled teške bolesti dobijala socijalnu pomoć. Njima dvema se gubi trag, a novac na osnovu ovlašćenja podiže on. „Slejvmaster“ Robinson ubio je ukupno osam žena, tri pre nego što je otkrio internet i pet nakon toga. Modus operandi je uvek bio isti ili sličan – mamio ih je u svoj grad, obaveštavale su porodicu da idu na put, stizala su neuverljiva kucana pisma i, kasnije, mejlovi. Došlo mu je glave to što je krajem devedesetih internet postao mnogo manje anoniman nego ranije: on-lajn prijatelji njegove poslednje žrtve, Suzet Trauten, uspeli su da mu uđu u trag, a policija ga je već odavno imala na oku jer mu se ime pominjalo u previše slučajeva nestalih osoba. Nakon što je uhapšen 2000. godine, otkriveno je da je leševe svojih žrtava držao u kanisterima za hemikalije, što blizu sopstvenog doma, što u iznajmljenom garažnom prostoru. Osuđen je na dve smrtne kazne i nekoliko doživotnih robija, ali ni do dana današnjeg nije pogubljen.

Borba protiv „internet seksualnih grabljivaca“ danas je daleko organizovanija: osim posebnih odeljenja policije za te slučajeve, postoje i udruženja građana, poput Perverted justice, koji se dobrovoljno predstavljaju kao devojke na forumima i četovima kako bi izmamili potencijalne sociopate.

Sirano je, kao što smo rekli, nastao bar godinu dana pre nego što je Robinson, „prvi internet serijski ubica“, uhapšen. Vreme je pokazalo da scenarista ovog serijala, Đankarlo Berardi, ipak nije vizionar: čovečanstvo je našlo način da iskvari sve što je smislilo, te bi bilo stvarno čudno je internet ostao izuzetak. Pored toga, i bilo je samo pitanje vremena kad će fikcija postati stvarnost...

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #59 : Ponedjeljak, 25, Travanj, 2011, 00:10:01 »
Julia 12: Draga, tužna devojčicaJunak / serijal: Julia
Broj: 12
Izdavač: Darkwood
Datum izdavanja: 31. mar 2011.
Scenario: Giuseppe De Nardo, Giancarlo Berardi
Crtež: Federico Antinori
132 strana

Neko je pokušao da ubije Lajonela Vesta, muža bogate naslednice Gejl Stjuart-Li. Da li je to mračna prošlost konačno sustigla Vesta? Ili je možda njegova supruga rešila da bi je razvod previše koštao? Julija je uvučena u laži, intrige i prevare koje okružuju ovaj bračni par... i prinuđena da otkrije njihovu poslednju tajnu.

 Mi ćemo se ovde pozabaviti jednom pravom „crnom udovicom“, Lidijom Šerman, „Trovačicom iz Derbija“. Trovanje muževa staro je koliko i propisima uređen brak. Žene dugi niz vekova nisu smele ni da pomisle na razvod – a i da jesu, ne bi mogle same da se izdržavaju. Još je u starom Rimu u zakonu postojao institut repudium, po kome je suprug bez previše objašnjenja mogao da najuri iz kuće svoju lepšu polovinu. Supruge su obrnutu situaciju, naravno, mogle samo da sanjaju – ali je zato broj misteriozno otrovanih muškaraca bio značajan, jer život nalazi rešenja i tamo gde zakon ćuti.

Nastavljajući tu diskutabilnu tradiciju, Šermanova je započela svoju kriminalnu karijeru oko 1860. godine u Njujorku. U to vreme bila je u braku s propalim policajcem Edvardom Strakom. Imali su šestoro dece, ali nije im išlo – Strak je ostao bez posla, odao se alkoholu i, sve skupa, bio je neprestano na teretu Lidiji. Preduzimljiva domaćica je na muževljevo ime izvukla polisu osiguranja za slučaj smrti i nekoliko dana kasnije otrovala ga mišomorom. No, ni decu nije bilo lako izdržavati, i posle nekoliko poseta osiguravajućoj kompaniji mali Strakovi su počeli da umiru, jedno za drugim, sve dok „Trovačica“ nije bila dobro situirana i lišena svih tereta. Sile reda i zakona prevarila je vrlo lako: svaku umrlicu izdao je drugi doktor, tako da sumnjive sličnosti uzroka smrti nisu bile primećene. Lidija Šerman se potom preselila u Nju Hejven u Konektikatu i tamo se udala za bogatog farmera Denisa Harlbarta 1868. godine. Dve godine kasnije ponovo je bila udovica, pa se zaposlila na imanju Horejšija Šermana i ubrzo se udala i za njega. Šerman je imao dvoje dece s prethodnom suprugom, što se Lidiji nikako nije dopadalo, pa je ponovo pribegla uobičajenim metodama. A nakon trovanja Šermanovog sina Frenkija, koji je još bio beba, i četrnaestogodišnje ćerke Ade, i sam Horejšio je došao na red. To joj je bio kraj – mesni doktor je posumnjao u to da je Horejšio umro prirodnom smrću, policija je shvatila s kim ima posla, izvršena je autopsija nad leševima, pronađeni su tragovi arsenika i 1872. Lidija je osuđena na doživotnu robiju... mada, začudo, zbog ubistva bez predumišljaja.

Iako Šemarnova po ovoj priči izgleda kao vrlo proračunati hladnokrvni ubica, u svojoj ispovesti, koju je u to vreme objavio Njujork tajms, „Trovačica“ se branila da je samo pomagala ljudima. Svi koje je otrovala, rekla je, već su bili bolesni ili na samrti, počevši od njenog prvog muža, pa sve do Šermanove dece. Jedini izuzetak bio je sam Horejšio Šerman: njega nije, tvrdila je ona, ubila namerno – greškom je mešao njen mišomor s rakijom koju je pio. O polisama životnog osiguranja se, međutim, nije izjašnjavala. Po toj „ljubavi“ za svoje bližnje Šermanova podseća na Mirnu Harod, Julijinu arhineprijateljicu koju smo sreli u prva tri broja serijala, ali izgleda da je „Trovačica iz Derbija“ ipak spojila lepo i korisno.

I u Dragoj, tužnoj devojčici, kao što ćete videti, u zaleđini svega stoji ljubav, malo iskrenija od one koju je Lidija Šerman osećala prema svojim upokojenim muževima. Ljubav, ovog puta više opterećena potrebom da se bude bogat i moćan, više narušena nepisanim nego kodifikovanim društvenim normama – ali ništa manje opasna...

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #58 : Subota, 23, Travanj, 2011, 04:57:49 »
Bordžije 2Opis    
Rim više nije sveti grad. Vlada kaos bez vjere i zakona. Bordžije su njegovi vladari, pravi mafijaši i prvi "kumovi" u povijesti.

Knjiga sadrži druga dva sveska - "Plame sa lomače" i "Sve je taština".
Autor    Alexandro Jodorowsky Milo Manara
Izdavač    System Comics
Jezik    Srpski
Žanr    Biografija Erotika Politika Povijest Religija
Godina izdanja    2011
Mjesec izdanja    3
Format izdanja    Meke korice
Broj stranica    100
Boja    Boja

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #57 : Subota, 23, Travanj, 2011, 04:48:30 »
Conan - Divlji mač knjiga 1.Opis    
Vratite se sa nama u mračna stoljeća što se pružaju između potonuća Atlantide i znanog vremena - u dane kada je zaboravljena zemlja Akvilonija bila najmočnija nacija, a ljudski je život vrijedio samo koliko snaga njegove ruke i mača u njoj! Zakoračite u brutalni, neukroćeni svijet Conana barbara!

Dodatak u boji - naslovnice američkih izdanja.
Autor    Roy Thomas John Buscema Barry Smith Neal Adam Gil Kane Jim Starling Al Milgrom Pablo Marcos Alfredo Alcala Tony DeZuniga
Izdavač    Bookglobe
Jezik    Hrvatski
Žanr    Akcija Avantura Fantazija Mistika
Godina izdanja     2011
Mjesec izdanja    3
Format izdanja    Čvrste korice
Broj stranica    280
Dimenzije    Veće od A4
Boja    Crno-Bijelo + Boja

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #56 : Subota, 23, Travanj, 2011, 04:43:35 »
Sammy integral 2: Egzotične salate za gorileOpis    
Teško je zarađivati za život kao tjelohranitelj... A još k tome u Južnoj Americi... Avaj, sudbe klete!
Autor Cauvin
Izdavač Strip - Agent
Jezik Hrvatski
Žanr Avantura Humor Krimi
Godina izdanja    2011
Mjesec izdanja    3
Format izdanja    Čvrste korice
Broj stranica    144
Crtač    Berck
Boja    Boja

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #55 : Subota, 23, Travanj, 2011, 04:38:40 »
Tex: 103 Brijeg smrtiAutor    Nizzi De La Fuente
Izdavač Ludens, Sergio Bonelli Editore
Jezik    Hrvatski
Žanr    Western/Kaubojski
Godina izdanja    2011
Mjesec izdanja    3
Format izdanja    Meke korice
Broj stranica    112
Dimenzije    A5
Crtač    De La Fuente
Boja    Crno-Bijelo

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #54 : Petak, 22, Travanj, 2011, 23:46:26 »
Zagor specijal: 27 Tajna Kristofora KolumbaIzdanje    27
Autor    Burattini Ferri
Izdavač    Ludens Sergio Bonelli Editore
Jezik    Hrvatski
Žanr     Avantura Western/Kaubojski
Godina izdanja    2011
Mjesec izdanja    3
Format izdanja    Meke korice
Broj stranica    128
Dimenzije    A5
Crtač    Ferri
Likovi    Zagor Chico / Čiko
Serija    Zagor specijal
Boja    Crno-Bijelo

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #53 : Petak, 22, Travanj, 2011, 23:32:09 »
Agencija Alfa br:  - Čelični stijeg"Čelični stijeg" (AA 7 - Vietti / Dante Bastianoni), napeta epizoda koja nam uz pregršt jurnjave i adrenalina na svojih 300+ stranica otkriva Linka u jednome potpuno novom svjetlu.

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #52 : Petak, 22, Travanj, 2011, 23:29:40 »
Nathan Never Specijal br: 10 - Prijetnja s neba"Prijetnja s neba" naslov je desetoga Nathanova specijalca i njemu će se, po nalogu Vijeća sigurnosti, agenti Alfe sukobiti s tajanstvenim neprijateljima koji su u stanju utjecati na vremenske prilike i neprilike.

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #51 : Petak, 22, Travanj, 2011, 23:27:01 »
Nathan Never br: 39 - Visoke financijeNova knjiga Nathana Nevera donosi nam epizodu "Visoke financije" (Sammartino / Calcaterra) te dvodijelnu priču "Gospodari pretpovijesti" (Secchi / Di Clemente) & "Putovanje kroz vrijeme" (Vietti / Olivares).

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #50 : Petak, 22, Travanj, 2011, 23:24:26 »
TEX br: 40 - Junaci đavoljeg prolazaU JUNACIMA ĐAVOLJEG PROLAZA Texu i Karsonu pridružit će  se i Tiger i Kit u obrani rezervata Navaja...

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #49 : Petak, 22, Travanj, 2011, 23:20:54 »
TEX br: 39 - Napad na diližansuU NAPADU NA DILIŽANSU Tex i Carson krenut će u potjeru za ubojicama svoga prijatelja Petea Haydena.

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #48 : Petak, 22, Travanj, 2011, 23:18:06 »
Martin Mystere br: 48 - NAROD MALIH LJUDIMartin i Java vraćaju u Irsku gdje i sami nakratko postaju dio fascinantnog svijeta naroda malih ljudi...

*

Offline Agarthi Comics

 • *****
 • 1054
 • +18/-1
 • "zašto kupovati na trafici, pored www.stripovi.ba"
  • Profil
  • Internet prodavnica stripova - WEBSHOP
Odg: Nova strip izdanja u 2011.godini (Januar, Februar i Mart) !!!
« Reply #47 : Petak, 22, Travanj, 2011, 23:15:13 »
Martin Mystere br 47: - STVORENJE S DRUGOG SVIJETASTVORENJE S DRUGOG SVIJETA (Pier Francesco Prosperi / Gaspare & Gaetano Cassaro)
Martin i Java odlaze na granicu Kalifornije i Meksika ne bi li otkrili tko (ili što) se krije iza serije divljačkih umorstava.