Strip prijedlozi za Agarthi Comics

 • 121 replies
 • 20695 views

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

Offline fili_tz

 • ***
 • 125
 • +0/-0
  • Profil
Odg: Strip prijedlozi za Agarthi Comics
« Reply #2 : Utorak, 24, Travanj, 2012, 11:45:15 »
oba ova serijala su odlicna, Demiana sam procito i super je serijal, dok Ken Parker je vec klasik...
System Comics je naime objavio Kena u mekim koricama, ali je kvaliteta kriticna, print je u nekim stripovima katastrofalan, a i numeraciju System Comics-a ne kontam????

Sve u svemu, mislim da je prerano za nove stripove, hajde da pustimo Almira da radi svoj posao i nek prodje barem godina dana, pa cemo da razgovaramo o novim opcijama ;)
vec na samom pocetku Almir je najavio dosta toga, pa cemo vidjeti sta ce se od toga realizovati...

pozz
ocemo TEX-a odabrane priče :D

*

Offline Magico_Vento

 • *****
 • 496
 • +3/-2
  • Profil
Strip prijedlozi za Agarthi Comics
« Reply #1 : Utorak, 24, Travanj, 2012, 10:31:05 »
Evo jedne teme gdje mozete iznijeti vase prijedloge za Agarthi Comics i vase zelje sta biste mozda htjeli da vidite u nekom doglednom periodu  :D Ken Parker je bar meni medju top 5 boneli stripa ali nikad nije objavljen od pocetka u mekim koricama.Demian odlican mini serijal od 18 brojeva objavljeno jedino u kompletu kod libellusa sa tvrdim koricama. Naravno ovo su samo zelje ali ko zna,ne sumnjam da ce se momci odrzati na trzistu a i izdanja posjeduju zavidan kvalitet stoga evo nekih prijedloga od mene  :)


Ken Parker

-Objavljen komplet od Libellusa u tvrdim koricama
-Objavljen djelimicno u LMS i ZS
-Objavljeno 20-ak brojeva od System Comicsa


Ken Parker je talijanski vestern strip serijal kojeg su 1977. kreirali scenarist Giancarlo Berardi i crtač Ivo Milazzo, u izdanju nakladnika stripova Sergio Bonelli Editore.

U početku Ken se trebao zvati Jebediah Baker i imao je bradu, no na nagovor Sergija Bonellija, vlasnika kuće Sergio Bonelli Editore 'naš' Jebediah trebao je promijeniti ime i obrijati bradu. Milazzu se sviđalo ime Ken, a Berardi mu je dodijelio prezime Parker po njegovoj omiljenoj olovci. I tako je Jebediah Baker postao Ken Parker. A bradu je Ken 'obrijao' već u drugoj epizodi.
Premijeru je doživio u lipnju 1977. godine. Prva epizoda zvala se "Lungo fucile" što znači "Duga puška". Bio je dobro prihvaćen od publike i kritičara. Možda jer je Ken bio nešto potpuno drugo, nego li klasičan vestern junak. Tijekom čitanja njegovih epizoda malo po malo uviđamo i njegove slabosti, mogućnost da pogriješi (i prizna to), nedostatke ali i vrline poput prijateljstva, odanosti, dobrote, velikodušnosti, hrabrosti, optimizma, idealizma i samostalnosti. Ken je (vjerojatno) osvojio mnoga srca čitatelja, jer je sličan "običnom čovjeku". Ken se u Sergio Bonelli Editore-u objavljuje do broja 5. Međutim, 1984. godine tvorci Kena napuštaju Sergio Bonelli Editore i kreću na dug put po izdavaćkim kućama (Orient Express, Comic Art, Isola Trovata, Ken Parker Editore) da bi se na kraju ponovno vratili u Sergio Bonelli Editore. Zadnja epizoda Kena je "Brončano lice".


Malo slika,naslovnih i tabli iz stripa

Demian

-Objavljen kompletan u Libellusu 18 brojeva tvrde korice

Ko je Demian? Anđeo ili demon? Hladnokrvni ubica ili pravednik? Njegovo ime šapuće se ulicama Marseillesa… Ono što radi poznato je cijelom kriminalnom miljeu Mediterana. On ulijeva strah u kosti svim zločincima, ali je poštovan i cijenjen od strane onih koji mu duguju svoju sigurnost i blagostanje zahvaljujući njegovim pravovremenim intervencijama, kažu za svog junaka iz izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore.U Italiji ovaj strip je zvanično izašao u maju 2006., a zamišljen jr kao mini serijal sa tačno određenim brojem priča. Autor svih 18 priča je Pasquale Ruju, poznat po svojim radovima na Dylanu Dogu, za kojega je napisao 60-ak scenarija te i za neke epizode Nathana Nevera, Texa i Dampyra. U Demianu ipak vodi glavnu riječ, a pomaže mu Alessandro Poli, koji je nacrtao svih 18 naslovnica. Imenovanje ovog junaka nije bilo nimalo lako. On je Francuz, ali mu ipak nisu mogli dati neko tipično ime poput Jacques ili Pierre, a morali su i voditi računa da nema ime slično nekom drugom Bonellijevom junaku. Tako su uzeli i listali knjigu sa imenima bretonskog porijekla dok nisu naišli na Demiana. Tek kasnije su saznali i da se tako zove novela Hermanna Hessea.

Ko je Demian
Budući da većina Bonnelijevih junaka ima nekog svog modela, tako je i Demian dobio lice Vincenta Pereza, popularnog francuskog glumca. Doduše, uzete su samo Vincentove crte lica, dok su atletsku građu i dugu plavu kosu dodali kasnije.
Dakle, Demian je u svojim ranim tridesetim godinama. Visok je, snažne ali elegantne građe, plave i u rep vezane kose koja vijori dok juri na svom motociklu. Oči su mu boje lavande, a pogledom kao da prodire u dušu. Često sjetan i pomalo nostalgičan, djeluje kao da mu nešto važno nedostaje u životu - s razlogom. Nedostaje mu Virginie - djevojka koju je izgubio jednog sunčanog dana na plaž i ne želi da mu se to opet ponovi.


Vise na linku

http://www.radiosarajevo.ba/novost/65892/predstavljamo-strip-demian« Zadnja izmjena: Utorak, 24, Travanj, 2012, 10:33:02 Magico_Vento »