Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
AC - Novo u prodaji / U PRODAJI: ZEROCALCARE - ZABORAVI MOJE IME // EDICIJA ATLANTIS #3
« Zadnji post AC knjižara Srijeda, 05, Kolovoz, 2020, 22:15:21  »
U PRODAJI

Zerocalcare - Zaboravi moje ime

Zaboravi moje ime, je Zerocalcareova peta knjiga. Dočekala je 17. izdanje i za 6 godina prodata je u preko 120.000 primjeraka u Italiji.
Od danas je u prodaji i prvo Zerocalcareovo izdanja na bosanskom jeziku uz fenomenalan prijevod Anje Pravuljac i adaptaciju Zorana Hercega.

Postoji fraza kojom je Zerocalcare koristio predstavljanje svoje nove knjige Zaboravi moje ime, koja vjerovatno sadrži sve što se o tome može reći: «Sve što sam do sada učinio pomoglo mi je da shvatim kako tačno ispričati ovu priču ".

Kad ode posljednji komad iz djetinjstva, Zerocalcare otkriva stvari o svojoj obitelji za koje nikada nije ni u mašti posumnjao. Podijeljen između uvjerljivog uporišta mladenačke nevinosti i nemogućnosti izbjegavanja sve opresnije kontrole društva, morat će shvatiti odakle zaista dolazi, prije nego što shvati kuda ide. Na pola puta između stvarnih događaja i mašte.

Grafička novela polazi od autobiografske oznake - smrti bake autora i glavnog junaka. Gubitak voljene osobe iz obitelji postaje stoga izgovor za istraživanje misterioznih strana nečijeg roda, završavajući otkrivanjem nečega što nadilazi maštu.


Edicija ATLANTIS #3 ★ drama/komedija ★ 240 stranica ★ C/B - kolor ★ 170x240mm ★ Tvrdi uvez ★ Autor Zerocalcare ★ Prijevod Anja Pravuljac ★ Adaptacija Zoran Herceg ★Datum objavljivanja 5.8.2020. ★ Puna cijena 30KM ★ Promotivna cijena do 5.09.2020 - 25,50KM
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Album po promotivnoj cijeni možete nabaviti u Striparnici Agarthi Comics i www.stripovi.ba
Do kraja sedmice u prodaji po redovnoj cijeni u knjižarama širom Bosne i Hercegovine koje drže do sebe.
Uskoro u prodaji u striparnicama i knjižarama u susjednim zemljama.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
2
AC - Novo u prodaji / U PRODAJI PERSEPOLIS - EDICIJA ATLANTIS #1
« Zadnji post AC knjižara Utorak, 30, Lipanj, 2020, 22:11:10  »
U PRODAJI
PERSEPOLIS
EDICIJA ATLANTIS #1Agarthi Comics pokreće novu ediciju "ATLANTIS", koja će obuhvatiti najpoznatije, ali i one manje poznate svjetske grafičke novele i po prvi put ih objaviti u Bosni i Hercegovini. Čast da bude prva i otvori ovu ediciju, pripala je svjetski poznatoj grafičkoj noveli "PERSEPOLIS" francusko/iranske autorice Marjane Satrapi.

Marjane Satrapi jedno je od velikih imena na međunarodnoj strip sceni. Rođena u Iranu, piše na francuskom i lako crta ekspresivno. „Persepolis“, njen četverodijelni strip o odrastanju u Iranu prije, tokom i nakon Islamske revolucije kao i o egzilu u Europi, cool je koliko strip uopšte može biti.
Ova grafička novela je toliko prošlo zapaženo, da je čak snimljen i sjajan crtani film (za koji je Marjane dobila i nagradu žirija na Kanskom festivalu). Po prvi put, iako je prošlo skoro 20 godina od izlaska prvog dijela, ovo djelo možete čitati na bosanskom jeziku u odličnoj opremi i integralnoj verziji.

Ovo je priča koju iznova možete čitati i otkrivati nove detalje. Sadrži toliko nijansi, toliko pod-priča. O djetinjstvu, adolescenciji i odrasloj dobi. O religiji, politici i etici. Pokušaju preživljavanja u sistemu na koji niko od porodice nije navikao, ali i hladnoća i nepristojnost kada Marjane provodi svoje tinejdžerske godine u Austriji. Demokratija, ali i život u kojem ona postaje bez korijena i osjeća se kao stranac. Susreće se sa drogom i završi među beskućnicima na ulici.

"Persepolis" je o zlu, ali i dobroti. Tu je baka koja podržava Marjane svojim blagodatima i blagoslovima - ali i kaznama. Tu su naravno i roditelji, koji je poučavaju vlastitim lijevim vrijednostima, ali i pokušavaju je uvjeriti da ne odstupa previše u strogo religioznom okruženju. Šalju je izvan Irana, zatim opet dočekuju natrag. Iako je je udaljena mnogo kilometara od njih, zadovoljni su što je na sigurnom.

Konačno, ono što Persepolis radi osim što udahne život u zemlju koja se smatra "lošom" cementira činjenicu da ljudi trebaju disati, trebaju se nasmiješiti, da trebaju živjeti, ma gdje bili u svijetu. Satrapi to sve previše dobro zna i na taj način je u stanju da humorom kaže politički i društveni govor nacije, ne ismjevajući to na bilo koji način, a isto tako bez pada u bilo kakav senzacionalizam ili sentimentalnost.

Djelo koje bili vi ljubitelj stripa ili ne, trebate pročitati!

Edicija ATLANTIS #1 ★ Autobiografski / istorijski ★ 352 stranice ★ crno bijelo ★ 170 x 240 mm ★ Tvrdi uvez ★ Autorica Marjane Satrapi ★ Prijevod Boba Lizdek ★ Datum objavljivanja 29.6.2020. ★ Puna cijena 30KMAkcijska cijena (prvi mjesec dana) do 29.07.2020 - 25,50KM
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Pretplatu je moguće izvršiti na više načina:
1. Uplatom u Striparnici Agarthi Comics u Sarajevu,
2. Uplatom na transakcijski račun Agarthi Comics, TRN: 1610000099210059, sa naznakom "Persepolis",
3. Kupovinom na webshopu www.stripovi.ba, odabirom artikla "PERSEPOLIS" - sistem automatski na pretplatnu cijenu dodaje troškove poštarine, u zavisnosti od zemlje u koju naručujete. Klik na link: https://bit.ly/38euPK5
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
3
U PRODAJI!!!

PLAVA JE NAJTOPLIJA BOJA

Drugo izdanje u sklopu edicije ATLANTIS, je ova nevjerovatna životna priča mlade autorice Julie Maroh - Plava je najtoplija boja.

Izvorno je objavljen na francuskom jeziku kao "Le bleu est une couleur chaude". Plava je najtoplija boja, grafički je roman o odrastanju, zaljubljivanju i oslobađanju. Clementine je mlada srednjoškolka koja izgleda sasvim prosječno: ima prijatelje, porodicu i romantičnu pažnju dječaka iz svoje škole. Kad je otvoreno gay najbolja prijateljica izvede iz grada, zaluta u lezbejski bar gdje susreće Emu: simpatičnu, samouvjerenu djevojku plave kose. Njihova privlačnost je trenutna i električna, a Clementine se nađe u vezi koja će testirati prijatelje, roditelje i vlastite ideje o sebi i svom identitetu.

Živo ilustriran i lijepo ispričan roman, Blue Is the Warmest Color je sjajan, gorko-slatko grafički roman o neuhvatljivoj, bezobzirnoj magiji ljubavi. To je lezbijska ljubavna priča koja pukne energijom mladosti, pobune i želja.

Knjiga je osvojila nekoliko nagrada, uključujući nagradu publike 2011. godine na Međunarodnom festivalu stripa u Angoulemeu, najvećem evropskom festivalu stripa i grafičkih novela.

Filmska verzija Plava je najtoplija boja je na francuskom jeziku osvojila je Palme d'Or na Filmskom festivalu u Cannesu u maju 2013. godine.  Proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku od strane njujorških filmskih kritičara i iz kruga kritičara iz Los Anđelesa. Ovaj film je pomogao da ljubitelji stripa u Americi upoznaju francuski strip, koje je do tada bio nepoznat za njih.

Edicija ATLANTIS #2 ★ teen/romansa ★ 160 stranica ★ kolor ★ 220x 310mm ★ Tvrdi uvez ★ Autorica Julie Matoh ★ Prijevod Boba Lizdek ★ Datum objavljivanja 15.4.2020. ★ Puna cijena 40KM ★ Promo period do 10.06.2020 - do 10.07.2020. godine - 34,00KM
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
U promo periodu strip je moguće kupiti u Striparnici Agarthi Comics i preko webshopa www.stripovi.ba
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Strip je moguće kupiti i u svim bolje snabdjevenim knjižarama u Bosni i Hercegovni
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
4
Nakon izlaska iz štampe, od danas svi dobitnici mogu očekivati svoje nagrade na kučnim vratima, ako nije drugačije dogovoreno. Čestitamo još jednom dobitnicima, a svima ostalim više sreće sljedeći put.
5
AC - Novo u prodaji / AGARTHI COMICS PREDSTAVLJA: MUMIJEVI NA RIVIJERI
« Zadnji post AC knjižara Utorak, 12, Svibanj, 2020, 00:08:47  »
NOVO BH IZDANJE U PRODAJI !!!MUMIJEVI NA RIVIJERI,
novi je album u prodaji u izdanju Agarthi Comicsa. U četvrtom našem albumu u serijalu "Mumijevi", porodica Mumijevih, uprkos protivljenju Mumija kreće na jug. Završavaju u hotelu na rivijeri, okruženi glamurom i poznatim licima. Nevjerovatna avantura, puna nevolja u koje upadaju bez nade za spas. 
Album tvrdih korica, u punom koloru, na 48 stranica. 
Savršeno izdanje za vas i vaše najmlađe.
Izdanje možete kupiti u Striparnici Agarthi Comics, na našem webshopu www.stripovi.ba, klikom na link: https://bit.ly/2Lwzr3T
Cijena: 13,00KM
Poštarina za sva Agarthi izdanja u Bosni i Hercegovini je besplatna!
6
AC - Novo u prodaji / AGARTHI COMICS PREDSTAVLJA: MUMIJEVI NA PUSTOM OSTRVU
« Zadnji post AC knjižara Utorak, 12, Svibanj, 2020, 00:07:03  »
NOVO BH IZDANJE U PRODAJI !!!MUMIJEVI NA PUSTOM OSTRVU,
novi je album u prodaji u izdanju Agarthi Comicsa. U trećem našem albumu u serijalu "Mumijevi", porodica Mumijevih nakon leta helikopterom kroz oluju, aterira na pusto ostrvu. Sreća ili nesreća, ali završili su na istom ostrvu odakle su potekli i njihovi preci. Nevjerovatna avantura sa gusarima, podzemnim tunelima, potrazi za hranom. U ovoj avanturi prvi put upoznajemo i mlađu sestru Male Mu.

Album tvrdih korica, u punom koloru, na 44 stranice. 
Savršeno izdanje za vas i vaše najmlađe.
Izdanje možete kupiti u Striparnici Agarthi Comics, na našem webshopu www.stripovi.ba, klikom na link: https://bit.ly/2WSdWQi
Cijena: 13,00KM
Poštarina za sva Agarthi izdanja u Bosni i Hercegovini je besplatna.
7
AC - Novo u prodaji / AGARTHI COMICS PREDSTAVLJA: MUMIJEVI I PORODIČNI ŽIVOT
« Zadnji post AC knjižara Utorak, 12, Svibanj, 2020, 00:05:54  »
NOVO BH IZDANJE U PRODAJI!!!Mumijevi i porodični život,
novi je album u prodaji u izdanju Agarthi Comicsa. U drugom našem albumu u serijalu "Mumijevi", Mumi pronalazi svoju porodicu, nakon što je kao mali odlutao od kuće. Nakon ponovog spajanja, Mumi živi u strahu da ga se roditelji ne zasite dok istovremeno Tata Mumi traži nove avanture. Nova avantura sa starim junacima: Svire, Straško, Tetka Džejn, Njušo i ostali su opet sa vama.
 
Album tvrdih korica, u punom koloru, na 40 stranica.  Savršeno izdanje za vas i vaše najmlađe.
Izdanje možete kupiti u Striparnici Agarthi Comics, na našem webshopu www.stripovi.ba, klikom na link: https://bit.ly/2LkSeyE 
Cijena 13,00KM

8


U PRETPLATI

Zerocalcare - Zaboravi moje ime

Postoji fraza kojom je Zerocalcare koristio predstavljanje svoje nove knjige Zaboravi moje ime, koja vjerovatno sadrži sve što se o tome može reći: «Sve što sam do sada učinio pomoglo mi je da shvatim kako tačno ispričati ovu priču ".

Kad ode posljednji komad iz djetinjstva, Zerocalcare otkriva stvari o svojoj obitelji za koje nikada nije ni u mašti posumnjao. Podijeljen između uvjerljivog uporišta mladenačke nevinosti i nemogućnosti izbjegavanja sve opresnije kontrole društva, morat će shvatiti odakle zaista dolazi, prije nego što shvati kuda ide. Na pola puta između stvarnih događaja i mašte.

Grafička novela polazi od autobiografske oznake - smrti bake autora i glavnog junaka. Gubitak voljene osobe iz obitelji postaje stoga izgovor za istraživanje misterioznih strana nečijeg roda, završavajući otkrivanjem nečega što nadilazi maštu.

Zaboravi moje ime, je Zerocalcareova peta knjiga, prodata u preko 100.000 primjeraka u Italiji za 6 godina.

Edicija ATLANTIS #3 ★ drama/komedija ★ 240 stranica ★ C/B - kolor ★ 170x240mm ★ Tvrdi uvez ★ Autor Zerocalcare ★ Prijevod Anja Pravuljac ★ Datum objavljivanja 15.4.2020. ★ Puna cijena 30KM ★ Pretplatna cijena do 10.04.2020 - 21,00KM
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Pretplatu je moguće izvršiti na više načina:
1. Uplatom u Striparnici Agarthi Comics u Sarajevu,
2. Uplatom na transakcijski račun Agarthi Comics, TRN: 1610000099210059, sa naznakom "Pretplata za Zaboravi moje ime",
3. Pretplatom preko webshopa www.stripovi.ba, odabirom artikla "Pretplata Zaboravi moje ime" - sistem automatski na pretplatnu cijenu dodaje troškove poštarine, u zavisnosti od zemlje u koju naručujete.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
9
PLAVA JE NAJTOPLIJA BOJA

Drugo izdanje u sklopu edicije ATLANTIS, je ova nevjerovatna životna priča mlade autorice Julie Maroh - Plava je najtoplija boja.

Izvorno je objavljen na francuskom jeziku kao "Le bleu est une couleur chaude". Plava je najtoplija boja, grafički je roman o odrastanju, zaljubljivanju i oslobađanju. Clementine je mlada srednjoškolka koja izgleda sasvim prosječno: ima prijatelje, porodicu i romantičnu pažnju dječaka iz svoje škole. Kad je otvoreno gay najbolja prijateljica izvede iz grada, zaluta u lezbejski bar gdje susreće Emu: simpatičnu, samouvjerenu djevojku plave kose. Njihova privlačnost je trenutna i električna, a Clementine se nađe u vezi koja će testirati prijatelje, roditelje i vlastite ideje o sebi i svom identitetu.

Živo ilustriran i lijepo ispričan roman, Blue Is the Warmest Color je sjajan, gorko-slatko grafički roman o neuhvatljivoj, bezobzirnoj magiji ljubavi. To je lezbijska ljubavna priča koja pukne energijom mladosti, pobune i želja.

Knjiga je osvojila nekoliko nagrada, uključujući nagradu publike na Međunarodnom festivalu stripa u Angoulemeu, najvećem evropskom festivalu stripa i grafičkih novela.

Filmska verzija Plava je najtoplija boja je na francuskom jeziku osvojila je Palme d'Or na Filmskom festivalu u Cannesu u maju 2013. godine.  Proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku od strane njujorških filmskih kritičara i iz kruga kritičara iz Los Anđelesa. Ovaj film je pomogao da ljubitelji stripa u Americi upoznaju francuski strip, koje je do tada bio nepoznat za njih.

Edicija ATLANTIS #2 ★ teen/romansa ★ 160 stranica ★ kolor ★ 220x 310mm ★ Tvrdi uvez ★ Autorica Julie Matoh ★ Prijevod Boba Lizdek ★ Datum objavljivanja 15.4.2020. ★ Puna cijena 40KM ★ Pretplatna cijena do 10.04.2020 - 30,00KM
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Pretplatu je moguće izvršiti na više načina:
1. Uplatom u Striparnici Agarthi Comics u Sarajevu,
2. Uplatom na transakcijski račun Agarthi Comics, TRN: 1610000099210059, sa naznakom "Pretplata za Plava je najtoplija boja",
3. Pretplatom preko webshopa www.stripovi.ba, odabirom artikla "Pretplata Plava je najtoplija boja" - sistem automatski na pretplatnu cijenu dodaje troškove poštarine, u zavisnosti od zemlje u koju naručujete.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
10
Agarthi Comics pokreće novu ediciju "ATLANTIS", koja će obuhvatiti najpoznatije, ali i one manje poznate svjetske grafičke novele i po prvi put ih objaviti u Bosni i Hercegovini. Čast da bude prva i otvori ovu ediciju, pripala je svjetski poznatoj grafičkoj noveli "PERSEPOLIS" francusko/iranske autorice Marjane Satrapi.

Marjane Satrapi jedno je od velikih imena na međunarodnoj strip sceni. Rođena u Iranu, piše na francuskom i lako crta ekspresivno. „Persepolis“, njen četverodijelni strip o odrastanju u Iranu prije, tokom i nakon Islamske revolucije kao i o egzilu u Europi, cool je koliko strip uopšte može biti.
Ova grafička novela je toliko prošlo zapaženo, da je čak snimljen i sjajan crtani film (za koji je Marjane dobila i nagradu žirija na Kanskom festivalu). Po prvi put, iako je prošlo skoro 20 godina od izlaska prvog dijela, ovo djelo možete čitati na bosanskom jeziku u odličnoj opremi i integralnoj verziji.

Ovo je priča koju iznova možete čitati i otkrivati nove detalje. Sadrži toliko nijansi, toliko pod-priča. O djetinjstvu, adolescenciji i odrasloj dobi. O religiji, politici i etici. Pokušaju preživljavanja u sistemu na koji niko od porodice nije navikao, ali i hladnoća i nepristojnost kada Marjane provodi svoje tinejdžerske godine u Austriji. Demokratija, ali i život u kojem ona postaje bez korijena i osjeća se kao stranac. Susreće se sa drogom i završi među beskućnicima na ulici.

"Persepolis" je o zlu, ali i dobroti. Tu je baka koja podržava Marjane svojim blagodatima i blagoslovima - ali i kaznama. Tu su naravno i roditelji, koji je poučavaju vlastitim lijevim vrijednostima, ali i pokušavaju je uvjeriti da ne odstupa previše u strogo religioznom okruženju. Šalju je izvan Irana, zatim opet dočekuju natrag. Iako je je udaljena mnogo kilometara od njih, zadovoljni su što je na sigurnom.

Konačno, ono što Persepolis radi osim što udahne život u zemlju koja se smatra "lošom" cementira činjenicu da ljudi trebaju disati, trebaju se nasmiješiti, da trebaju živjeti, ma gdje bili u svijetu. Satrapi to sve previše dobro zna i na taj način je u stanju da humorom kaže politički i društveni govor nacije, ne ismjevajući to na bilo koji način, a isto tako bez pada u bilo kakav senzacionalizam ili sentimentalnost.

Djelo koje bili vi ljubitelj stripa ili ne, trebate pročitati!

Edicija ATLANTIS #1 ★ Autobiografski / istorijski ★ 352 stranice ★ crno bijelo ★ 170 x 240 mm ★ Tvrdi uvez ★ Autorica Marjane Satrapi ★ Prijevod Boba Lizdek ★ Datum objavljivanja 15.4.2020. ★ Puna cijena 30KMPretplatna cijena do 10.04.2020 - 21,00KM
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Pretplatu je moguće izvršiti na više načina:
1. Uplatom u Striparnici Agarthi Comics u Sarajevu,
2. Uplatom na transakcijski račun Agarthi Comics, TRN: 1610000099210059, sa naznakom "Pretplata za Persepolis",
3. Pretplatom preko webshopa www.stripovi.ba, odabirom artikla "Pretplata PERSEPOLIS" - sistem automatski na pretplatnu cijenu dodaje troškove poštarine, u zavisnosti od zemlje u koju naručujete.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
 Str: [1] 2 3 ... 10